Termeni si Conditii

Termeni si conditii de utilizare

Definitii si termeni generali

Site-ul www.koson.ro este proprietatea a S.C. TGU S.R.L.-D. persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in orasul Bucuresti, Str.Enachita Vacarescu, nr.55, P, ap.1, cam.2, Sector 4, cod postal 040157, nr. telefon: 0745 258 256, e-mail: contact@koson.ro, inmatriculata la Registrul Comertului sub nr. J40/506/2016, avand cod de inregistrare fiscala 35429715 si cont IBAN RO 24 INGB 0000999905605139, deschis la Banca ING Bank Sucursala Tineretului.

Vanzatorul este S.C. TGU WEB S.R.L.-D. prin intermediul site-ului www.koson.ro.

Cumparatorul este orice persoana fizica sau juridica care isi face un cont pe site-ul www.koson.ro, realizeaza o comanda si este de acord cu Termenii si conditiile de utilizare a site-ului.

“Termenii si conditiile de utilizare a site-ului” www.koson.ro (denumite in continuare “Termeni si Conditii”) stabilesc care sunt conditiile in care orice persoana poate vizita, accesa, sau efectua cumparaturi pe site-ul www.koson.ro (denumit in continuare “Site-ul” ) ori poate utiliza in orice mod serviciile oferite prin intermediul Site-ului (denumit in continuare “Serviciul www.koson.ro”), si are valoarea unei conventii incheiate intre S.C.TGU WEB S.R.L.-D, in calitatea sa de proprietar si administrator al Site-ului si de furnizor al Serviciului www.koson.ro, si orice persoana care viziteaza ori acceseaza Site-ul sau care doreste sa utilizeze in orice mod sau utilizeaza efectiv Serviciul www.koson.ro (denumita in continuare “Utilizator”).

Neacceptarea acestor Termeni si Conditii ori a oricarei prevederi din acestea atrage obligatia persoanei respective de a inceta de indata accesarea Site-ului, iar accesarea sau vizitarea in continuare a Site-ului, a oricarei pagini din acesta si/sau utilizarea Serviciului www.koson.ro, precum si a oricarui component al acestuia constituie o acceptare in intregime si neconditionata a Termenilor si Conditiilor si a oricarei prevederi din acestea.

Pretul Produselor

Preturile produselor afisate pe site-ul www.koson.ro sunt exprimate in lei (ron) si finale. Orice comanda plasata prin intermediul site-ului www.koson.ro, telefonic la numerele de pe site sau la adresa de e-mail contact@koson.ro, are valoare contractuala conform legislatiei in vigoare.

Indiferent de modalitatea aleasa de catre client pentru plasarea comenzii, clientul trebuie sa fie de acord cu termenii si conditiile de pe site, intelegand totodata valoarea contractuala a fiecarei comenzi efectuate.

Cum comand

Pentru a comanda un produs aveti urmatoarele optiuni:

1.Adaugati produsele dorite in “Cosul de cumparaturi” apasand butonul “Adauga in cos”. Finalizati comanda ca vizitator neinregistrat urmarind pasii ceruti.

2. Va creati propriul cont utilizand butonul “Autentificare” si completati datele solicitate in sectiunea “Creeaza un cont”. Ulterior, veti primi un e-mail de confirmare a contului. Dupa activare intrati in cont cu nume de utilizator si parola. Pe adresa de e-mail furnizata veti primi notificari despre comenzi. Aveti posibilitatea sa alegeti produsele preferate si sa le adaugati in “Cosul de cumparaturi”. Dupa ce ati adaugat in cos produsele dorite trebuie sa apasati pe butonul de “Finalizati Comanda”. Dupa ce ati apasat acest Buton se vor incarca automat datele dumneavoastra personale precum si adresele de livrare memorate in contul dumneavoastra. Alegeti modalitatea de plata cea mai convenabila iar Comanda procesata va fi trimisa automat si pe adresa de e-mail cu care v-ati inregistrat . In calitate de”Client inregistrat” constituie avantaj faptul ca datele dumneavoastra personale precum si informatiile legate de livrare se incarca automat in momentul finalizarii comenzii.

Comanda lansata si produsul cumparat reprezinta acceptul cumparatorului fata de toate conditiile si termenii de utilizare ai site-ului.

Pentru informatii suplimentare si preluare comenzi telefonice sau e-mail va rugam sa ne contactati la urmatoarele date:

Informatii si comenzi:

Telefon: +40 745258256

E-mail: contact@koson.ro.

Cum platesc

Koson.ro va pune la dispozitie doua modalitati de plata:

Plata online cu card bancar prin sistemul Mobilpay;
In cazul in care ati optat pentru aceasta metoda de plata, veti fi directionat catre platforma partenerului nostru MobilPay unde veti completa datele solicitate pentru finalizarea procesului de plata. Dupa finalizarea platii, livrarea comenzii dvs. va fi efectuata.

Plata ramburs, respectiv numerar la livrare;
Alegand aceasta metoda de plata, comanda se va achita in numerar, la livrarea efectuata de catre agentul serviciului de curierat rapid.

Livrarea produselor

Livrarea produselor comandate de pe site-ul www.koson.ro se efectueaza pe intreg teritoriul tarii, utilizand servicii de curierat rapid.

Costul de transport este de 15 Lei pentru plata cu cardul sau 20 Lei pentru plata ramburs la curier, oriunde in Romania.

Livrarile vor fi acoperite de Fancourier in zonele in care serviciile acestora sunt prezente (in principalele orase).

Costurile extra de deplasare in afara zonelor de acoperire vor fi suportate de catre client, valorile fiind conform celor impuse de prestatorii de servicii de curierat.

Livrarea produselor prin curier se face de luni pana vineri, iar produsele ajung la destinatie in 1-3 zile lucratoare. Inainte de livrare veti fi contactat (telefonic sau prin SMS) de catre curier pentru a va informa legat de intervalul orar pentru livrare.

In situatii de forta majora, conditii meteo extreme, etc, termenul de livrare a produselor poate fi prelungit. Koson.ro nu este responsabil de nelivrarea la timp a produselor daca intarzierea este cauzata de terte parti.

Politica de returnare

Conform legislatiei in vigoare puteti sa returnati produsele achizitionate de pe www.koson.ro, fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la livrarea produsului.

Potrivit Ordonantei de urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, in momentul in care va hotarati sa returnati un produs, este esential sa ne anuntati in scris prin formularul special afisat pe site sau printr-un mail trimis la adresa contact@koson.ro. Aceasta actiune se poate desfasura fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produselor.

In cazul produselor comandate de pe www.koson.ro, returul se accepta in urmatoarele conditii:

* returul trebuie sa se realizeze in maxim 14 zile calendaristice de la primirea coletului
* produsele nu trebuie sa prezinte forme de uzura
* etichetele atasate produsului nu trebuie sa lipseasca, la fel si documentele insotitoare ale acestuia (factura, certificate de garantie, etc.)
* costurile de transport pentru retur vor fi suportate de catre client
* returnarea produselor se face doar prin intermediul firmelor de curierat rapid.
* se recomanda returnarea produselor in ambalajul original (in cazul in care ambalajul original nu mai exista sau este deteriorat, ne rezervam dreptul de a retine o parte din suma ce trebuie returnata)
* In cazul in care produsul pe care doriti sa il returnati este deteriorat sau prezinte semne de utilizare, koson.ro isi rezerva dreptul de a refuza primirea produsului sau de a diminua suma ce trebuie restiuita in conformitate cu starea produsului.

Rambursarea contravalorii produsului se efectueaza in maxim 14 de zile calendaristice de la primirea returului. Rambursarea banilor se poate face doar intr-un cont bancar furnizat de catre client.

In cazul in care ati platit o taxa de transport contravaloarea acesteia nu se returneaza.

Pentru orice informatie legata de returnarea produselor va stam la dispozitie la numarul de telefon +40 745258256 sau la adresa de email contact@koson.ro

Garantii

Produsele achizitionate de pe www.koson.ro dispun de garantie in conformitate cu certificatul de garantie aferent fiecarui produs in cauza si de legislatia UE.

Ca si client koson.ro, pentru a beneficia de garantia produselor comandate, trebuie sa:

*comandati produsul in cauza de pe www.koson.ro si sa il utilizati in scopul pentru care a fost creat
*respectati instructiunile de utilizare
*pastrati documentele fiscale aferente comenzii
*pastrati ambalajul original al produsului si toate accesoriile primite
*Important: Costurile de livrare in cazul unui produs avariat sunt suportate de catre client.

Puteti pierde garantia produselor comandate daca:

*provocati avarii sau deteriorari mecanice produselor
*daca produsele sunt expuse excesiv la intemperii, motiv pentru care nu mai functioneaza normal
*aduceti modificari sau interventii neautorizate produselor comandate
*produsele se deterioreaza ca urmare a nerespectarii instructiunilor de utilizare
*produsele se deterioreaza ca urmare a transportului, manipularii sau instalarii gresite
*produsele sunt distruse prin lovire
*marcajul cu modelul sau seria produsului sunt distruse de catre dumneavoastra
*produsul a fost avariat sau distrus prin inundare, incendiere, expunere la soare sau descarcari electrice
*circuitele interne ale produselor sunt distruse din cauza socurilor
*perioada in care Certificatul de garantie al produsului este valabil expira sau se incheie

In ceea ce priveste legislatia in vigoare referitoare la garantia produselor comandate, toate prevederile mentionate sunt respectate de catre www.koson.ro. Drepturile Clientilor sunt cele prevazute in legislatia in vigoare.

Garantia produselor difera in functie de categoria de produs si se refera la perioada in care consumatorul beneficiaza de reparatii gratuite din partea producatorului/importatorului.

Garantia unui produs este valabila atata timp cat produsul a fost utilizat conform instructiunilor de folosire ce i-au fost remise de catre comerciant odata cu produsul si la care este indreptatit conform OG21/1992 (doar pentru produsele de folosinta indelungata), manual de instructiuni/utilizare. Aceste documente vor fi remise doar pentru produse cu folosinta indelungata.

Pentru produsele cu folosinta indelungata produselor li se ofera o grantie de conformitate de 2 ani. In cadrul acestui termen producatorul repara, inlocuieste sau restituie contravaloarea produsului, conform LG449/2003, Art.11, Alineat 2. Reparatiile se vor efectua in maxim 15 zile lucratoare de la comunicare.

Legea aplicabila. Litigii

Drepturile si obligatiile Utilizatorilor Site-ului si ale S.C.TGU WEB S.R.L.-D, prevazute de Termeni si Conditii, precum si toate efectele juridice pe care le produc Termenii si Conditiile vor fi interpretate si guvernate in conformitate cu legea romana in vigoare. Orice litigiu nascut din sau in legatura cu Termenii si Conditiile va fi solutionat pe cale amiabila. In caz de imposibilitate de a ajunge la un acord, litigiul va fi solutionat de catre instanta judecatoreasca romana competenta aflata in raza teritoriala a municipiului Bucuresti.

Raspunderi asumate

Datorita numarului mare de produse este imposibila o actualizare zilnica a stocului, ca urmare este posibil ca un produs ce figureaza pe stoc sa nu fie disponibil fizic. In cazul unei astfel de situatii veti fi intotdeauna anuntati telefonic sau pe adresa de e-mail furnizata.

Preturile produselor afisate pe site si a transportului pot fi modificate oricand fara o instiintare prealabila, insa aceste modificari nu se vor aplica comenzilor deja confirmate dar nelivrate.

In situatia ivirii unei erori in redactarea pretului sau a unei alte informatii legate de un produs, clientii care au comandat respectivul produs vor fi notificati referitor la eroare, iar in cazul in care nu sunt de acord cu modificarile aduse comanda va fi anulata.

In cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare a produselor, koson.ro se face responsabil fata de client doar cu valoarea sumei achitate de acesta pentru comanda efectuata. Garantiile oferite pentru produsele de pe site sunt garantiile oferite de catre importator/producator.

Dispozitii finale

Nevaliditatea sau nulitatea uneia dintre clauzele expuse anterior nu atrage dupa sine anularea valabilitatii intregului contract. Cumpararea de produse de pe acest site echivaleaza cu acordul asupra termenilor si conditilor expuse anterior si are valoare contractuala.

Materialele si informatiile accesibile prin intermediul Site-ului

Continutul si elementele de grafica ale Site-ului, inclusiv dar fara a se limita la acestea, tot continutul in format text, precum si sursele tehnice ale tuturor serviciilor si facilitatilor prezente si viitoare, cu exceptia cazului cand este mentionat expres un alt proprietar, sursele paginilor dar si orice alt material, transmis sub orice forma de si catre Utilizatori (prin vizualizare directa pe site, prin newslettere etc,) apartin S.C.TGU WEB S.R.L.-D. si partenerilor sai si reprezinta continutul Site-ului. Pozele, materialele, textele sunt exclusive proprietatea SC KOSON WEB SRL-D.

Este interzisa copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:

  • este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa etc.) unor mici fragmente din articolele publicate (max. 2 paragrafe). Specificarea sursei informatiilor preluate este obligatorie, sub urmatoarea forma: (Sursa: KOSON.RO – www.koson.ro)
  • sunt permise link-urile catre Site, iar specificarea sursei informatiilor se va face dupa fiecare link sau in finalul articolului, dupa cum urmeaza: “Informatii furnizate prin amabilitatea www.koson.ro”.

S.C.TGU WEB S.R.L.-D. isi rezerva dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai sus.

Modificarea Termenilor si Conditiilor

S.C.TGU WEB S.R.L.-D are dreptul de a modifica oricand si in orice mod oricare dintre prevederile din Termeni si Conditii sau Termenii si Conditiile in intregime, fara nici o notificare prealabila si fara a fi obligata sa indeplineasca vreo alta formalitate fata de Utilizatori. Orice modificare este acceptata deplin si neconditionat de catre Utilizatorii Site-ului prin simpla utilizare sau accesare a oricarei facilitati oferite de site sau de Serviciul www.koson.ro ori prin accesarea Site-ului, intervenite oricand dupa operarea modificarii, iar neacceptarea oricarei modificari atrage obligatia respectivului Utilizator de a inceta de indata accesarea Site-ului si/sau utilizarea in orice mod a Serviciului www.koson.ro